Καλέστε μας στο: 210 7010075
06
Ιουλ
2015

Ηλεκτρονικά Καταστήματα – Διαχείριση

Ηλεκτρονικά Καταστήματα – Διαχείριση

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, αναλύσαμε το κομμάτι του σχεδιασμού των Ηλεκτρονικών καταστημάτων, που ο πελάτης βλέπει πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σήμερα θα αναλύσουμε και το κομμάτι της σωστής διαχείρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Είναι πολύ σημαντικό η διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος να μπορεί να γίνει και από ανθρώπους με μικρή εμπειρία στην χρήση υπολογιστών και διαδικτύου. Θα πρέπει οι developers του ηλεκτρονικού καταστήματος να διαμορφώσουν το διαχειριστικό μέρος του, με τρόπο που δεν θα κινδυνεύει η συνολική εικόνα του καταστήματος από λάθος χειρισμούς των διαχειριστών.

Εξίσου σημαντικό είναι να μπορεί ο διαχειριστής να δεί με μία ματιά, συγκεντρωτικά, όλο το ηλεκτρονικό του κατάστημα σε μία κεντρική σελίδα. Βασικές πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται είναι ο αριθμός των παραγγελιών, τα έσοδα, οι αναλογούντες φόροι (ΦΠΑ), καθώς και πληροφορορίες για τις πιό πρόσφατες παραγγελίες όπως σε ποιό στάδιο βρίσκονται (επεξεργασία, αποστολή, ολοκληρωμένες κ.λ.π.). Θα πρέπει να υπάρχουν και στοιχεία για τα προϊόντα σε πραγματικό χρόνο, όπως τα ενεργά προϊόντα, αυτά που έχουν εξαντληθεί με τις κατηγορίες τους κ.α. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα στατιστικά πωλήσεων.

Για την ευκολότερη χρήση του διαχειριστικού προγράμματος από τους χρήστες, θα πρέπει οι αναλυτικές πληροφορίες να δίνονται σε μενού όπου η κάθε επιλογή θα παραπέμπει στο αντικείμενο που ενδιαφέρει τον διαχειριστή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα διαχωρισμό όπως, διαχείριση παραγγελιών, διαχείριση προϊόντων, διαχείριση πελατών, και διαχείριση της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος (περιεχόμενο, προσθήκη νέων της εταιρείας, σχόλια πελατών για προϊόντα, σχόλια πελατών για την εταιρεία κ.λ.π.). Μέσω των επιμέρους επίλογών οι διαχειριστές έχουν καλύτερη εικόνα και περισσότερο έλεγχο του καταστήματος.

Από την «διαχείριση παραγγελιών», μπορούν να έχουν τον έλεγχο των παραγγελιών για την κατάσταση τους (σε επεξεργασία, ή ολοκληρωμένες), και επίσης να έχουν στην διάθεσή τους διάφορες αναφορές (reports) για χρονικές περιόδους που τους ενδιαφέρουν, όπως για παράδειγμα τα έσοδα, τα 10 καλύτερα προϊόντα, τους 10 καλύτερους πελάτες κ.ο.κ.

Μέσα από την «διαχείριση προϊόντων», ο διαχειριστής διαμορφώνει κατηγορίες, προσθέτει ή αφαιρεί προϊόντα, διαμορφώνει τα φίλτρα αναζήτησης κ.α.

Από την «διαχείριση πελατών» γίνεται έλεγχος των πελατών, των στοιχείων τους, και των παραγγελιών τους.

Τέλος, στην «διαχείριση της ιστοσελίδας», προσθέτουμε νέα της εταιρείας, επίκαιρα άρθρα που μπορεί να ενδιαφέρουν τους πελάτες, διαχειριζόμαστε τα σχόλια των πελατών τόσο για τα προϊόντα όσο και για την ίδια την εταιρεία.

Θεωρούμε ότι όσα αναλύσαμε παραπάνω είναι το μίνιμουμ απαραίτητο για την εύκολη και σωστή διαχείριση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Όμως ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εταιρείας σας, υπάρχουν και πολλά άλλα «καλούδια» που μπορούμε να προσθέσουμε. Επιγραμματικά, μερικά από αυτά είναι η δυνατότητα να δημιουργεί ο διαχειριστής προωθητικές ενέργειες προϊόντων, να εκδίδει και να αποστέλει ενημερωτικά δελτία, να προσφέρει δωροεπιταγές και άλλα πολλά τα οποία είμαστε στην διάθεσή σας να συζητήσουμε.

Η μέχρι τώρα ενασχόλησή μας με τα ηλεκτρονικά καταστήματα (τα οποία μπορείτε να δείτε στο portfolio μας) μας έχει προσφέρει πολύτιμη εμπειρία, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ένα σωστά σχεδιασμένο και απόλυτα λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα, με εύκολη διαχείριση ακόμα και από αρχάριους στην χρήση του διαδικτύου. Μην διστάζετε να μας ζητήσετε προσφορά και για το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε. Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας και απαντούμε σε όλα τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε.