Καλέστε μας στο: 210 7010075

Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας για το Jobdeals.gr

Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδας για το Jobdeals.gr

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Jobdeals.gr.gr ήταν, για τους ανθρώπους της intros.gr μία ευχάριστη πρόκληση, μιάς και πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιστοσελίδα, η οποία φιλοδοξεί να γίνει το απαραίτητο εργαλείο για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Η λογική του είναι απλή. Ο κάθε χρήστης καταχωρεί την «αγγελία» του, περιγράφοντας ακριβώς τις υπηρεσίες που χρειάζεται. Οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν την συγκεκριμένη δουλειά καταθέτουν προσφορές ώστε ο χρήστης να έχει ένα ικανό αριθμό επαγγελματιών, ώστε να επιλέξει αυτόν που νομίζει ότι θα τον καλύψει. Στην επιλογή του, κριτήρια μπορούν να είναι εκτός της αμοιβής, τα σχόλια άλλων χρηστών που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του επαγγελματία, ίσως κάποιες από τις δουλειές του, τα στοιχεία του κ.α.

Για αυτήν την ιδέα η intros.gr σχεδίασε μία ιστοσελίδα λιτή, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ξεκάθαρη κατηγοριοποίηση υποβοηθούμενη από εικονίδια όπου αυτό ήταν απαραίτητο. Η ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν εγγραφή είτε ως ιδιώτες, αν έχουν μία συγκεκριμένη εργασία για την οποία χρειάζονται τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία, είτε ως επαγγελματίες.

Στην περίπτωση εγγραφής των χρηστών ώς ιδιώτες, τότε τους δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσους την αγγελία τους εύκολα συμπληρώνοντας τα κουτιά με τις επιθυμητές επιλογές (checkbox), καθώς και μία σύντομη περιγραφή της εργασίας που χρειάζεται. Επίσης έχουν την δυνατότητα να δουν τους επαγγελματίες της κατηγορίας που αναζητούν, αλλά και να βαθμολογήσουν και να σχολιάσουν τον επαγγελματία που θα έχουν επιλέξει μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους.

Στην περίπτωση της εγγραφής των επαγγελματιών, ο κάθε επαγγελματίας καταχωρεί εκτός από τα στοιχεία του, την κατηγορία που δραστηριοποιείται, και την γεωργαφική περιοχή που μπορεί να εξυπηρετήσει. Αναλυτικότερα, κάθε φορά που κάποιος ιδιώτης καταχωρήσει μία αγγελία, οι επαγγελματίες της κατηγορίας, και της γεωγραφικής περιοχής, που αναζητά ο πελάτης ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με τα στοιχεία της αγγελίας, για να καταθέσουν την προσφορά τους. Για να μπορέσουν να δώσουν προσφορά θα πρέπει να «αγοράσουν» κάποια credits, τα οποία θα τους επιστραφούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εφόσον δεν επιλεγούν από τον πελάτη, για οποιοδήποτε λόγο. Τα credits αντιστοιχούν (100 credits = 1 ευρώ) σε χρηματικά ποσά και αγοράζονται μέσω της υπηρεσίας του Paypal.

Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν ως μέσω συναλλαγής τα credits, ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείρηση και η επιστροφή τους σε περίπτωση μη επιλογής, στον επαγγελματία, χωρίς να χρειάζεται να εμπλακεί το τραπεζικό σύστημα και να καθυστερεί η διαδικασία επιστροφής.

Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αποστέλλεται στους επαγγελματίες, επίσης, κάθε φορά που για τον συγκεκριμένο κλάδο υπάρχει καινούργια προσφορά, για να είναι ενήμεροι, να δουν την καινούργια προσφορά. Επίσης, εφόσον έχουν ήδη κάνει προσφορά για μία εργασία και στο ενδιάμεσο έχουν γίνει και άλλες προσφορές, μπορούν, αν θέλουν, να τροποποιήσουν την προσφορά τους ώστε να είναι ανταγωνιστική.

Στην αρχική σελίδα φροντίσαμε να εμφανίζονται οι τρέχουσες δημοπρασίες με τα συνοπτικά στοιχεία τους (όπως είδος επαγγελματία, αριθμός προσφορών, ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης). Επίσης φροντίσαμε στην αρχική σελίδα, να υπάρχουν κατηγοριοποιημένες όλες οι ειδικότητες επαγγελματιών που μπορούν να εγγραφούν στην διαδικτυακή εφαρμογή του jobdeals.gr.

Φυσικά και σε αυτήν την ιστοσελίδα εφαρμόστηκαν όλες οι αρχές του Responsive Design, ώστε να παρέχει πληροφόρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από κινητές συσκευές.

Για την ανάπτυξή της χρησιμοποιήθηκε η τελευταία έκδοση του Joomla, η υλοποίηση βασίστηκε στο component Κ2 σε συνδυασμό με custom extra fields.

Για την διαχείριση της ιστοσελίδας, εκτός των βασικών που προαναφέραμε, αναπτύχθηκε ένα custom component το οποίο ονομάστηκε Jobdeals. Μέσω αυτού, οι διαχειριστές της πλατφόρμας, έχουν πρόσβαση τόσο εποπτική όσο και επέμβασης σε όλους τους τομείς της πλατφόρμας όπως των εργασιών, των χρηστών, των συναλλαγών, καθώς και των προσφορών.

Στην intros.gr, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα μπορεί να αναπτυχθεί και μέσω του διαδικτύου, γι’ αυτό μην διστάσετε να μας ζητήσετε προσφορά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση και της δικής σας ιδέας. Αν υπάρχουν τυχόν απορίες θα χαρούμε να σας τις λύσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας με ότι σας προβληματίζει.