Καλέστε μας στο: 210 7010075

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων βάσει των αρχών του responsive design

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων βάσει των αρχών του responsive design

Ο Σχεδιασμός Ιστοσελίδων βάσει των αρχών του Responsive Web Design είναι ένα σύνολο τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας ώστε να κάνουμε τις εικόνες και την μορφή της ιστοσελίδας ευέλικτες και προσαρμόσιμες.  

Με λίγα λόγια, Responsive Web Design είναι η πρακτική η οποία προσαρμόζει την ιστοσελίδα στο μέγεθος της οθόνης του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιεί ο χρήστης, και η οποία χρησιμοποιεί ρευστές διαστάσεις. 
Είναι ουσιαστικής σημασίας να κατανοήσετε πόσο αξιόλογη επένδυση είναι το responsive website design, στην υλοποίηση της ιστοσελίδας σας. Ο περισσότερος κόσμος σήμερα, στρέφεται από τους συμβατικούς υπολογιστές, σε φορητές συσκευές όπως τα tablets, και για τις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να είναι προτιμότερο να μεγιστοποιήσετε την εμφάνιση/χρήση της ιστοσελίδας σας σε όλες τις πιθανές συσκευές.

Τα πλεονεκτήματα του Σχεδιασμού Ιστοσελίδων βάσει των αρχών του Responsive Web Design

Το responsive web design βοηθά την ιστοσελίδα της επιχείρησή σας, να εμφανίζεται άρτια όταν το πρόγραμμα περιήγησης συρικνώνει την εικόνα. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αλλάζει το μέγεθός του ώσε να ταιριάζει απόλυτα στο μέγεθος της οθόνης. Οι χρήστες του διαδικτύου είναι πιθανότερο να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες από εταιρείες με ιστοσελίδες με την χρήση του responsive web design, επειδή ο σχεδιασμός αυτός κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στα περιεχόμενα της ιστοσελίδας. Με τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας με την χρήση του responsive web design, η ιστοσελίδα σας θα είναι έτοιμη να προσελκύσει πελατεία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, ανεξάρτητα από τή συσκευή που αυτοί χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Πως λειτουργεί ο Σχεδιασμός Ιστοσελίδων βάσει των αρχών του responsive Web Design?

Η τεχνική του responsive Web Design,  χρησιμοποιεί εσωτερικά ερωτήματα (media queries) ώστε να αναγνωρίσει την ανάλυση της συσκευής με την οποία ο χρήστης του διαδικτύου βλέπει την ιστοσελίδα σας. Μόλις αναγνωριστεί η ανάλυση, οι ευέλικτες φωτογραφίες και τα ρευστά πλέγματα της ιστοσελίδας σας, θα τοποθετηθούν έτσι, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα στην οθόνη του χρήστη. Αν η Ιστοσελίδα σας παρουσιάζεται στο πρόγραμμα περιήγησης ενός σταθερού υπολογιστή, το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης γεμίζει με τις εικόνες και το περιεχόμενο ώστε να είναι ευανάγνωστα.  Όσο για τις συσκευές αφής, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί σε κολώνες για ευκολότερη και αποδοτικότερη θέαση της ιστοσελίδας σας.Για να το θέσουμε απλά, η ιστοσελίδα σας δημιουργείται μία φορά και χάρη στην χρήση του ResponsiveWeb Design  θα λειτουργεί απρόσκοπτα σε διαφορετικής ανάλυσης και τύπους οθόνης. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Responsive Web Design (RWD) είναι:

  • Βέλτιστη Απεικόνιση σε Τηλέφωνα
  • Βέλτιση Απεικόνιση σε συσκευές Tablet
  • Βελτιστοποίηση της Εμπειρίας του Χρήση.
  • Βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτωσης της ιστοσελίδας για mobile συσκευές.
  • Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης σε mobile συσκευές.
  • Χειρισμός κοινού Κώδικα, Αρχείων, και Διαχείρησης για όλες τις συσκευές.