Καλέστε μας στο: 210 7010075
08
Απρ
2015

Videos αυτόματης αναπαραγωγής στο Facebook

Videos αυτόματης αναπαραγωγής στο Facebook

Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των «αυτόματης αναπαραγωγής» videos στο Facebook.

Αυτό αντιπροσωπεύει την επόμενη μεγάλη πρόκληση για το κοινωνικό αυτό δίκτυο.

«Να κερδίσει το στοίχημα της video-διαφήμησης».

Αν και η δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής, ξεκίνησε από τα videos που ανέβαζαν οι χρήστες, το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκε και στις διαφημίσεις. Σήμερα τείνει να θεωρηθεί ξεπερασμένο να ανεβάζει κάποια εταιρεία το διαφημιστικό της video στο YouTube και μετά να το κοινοποιεί μέσω του Facebook, αναμένοντας τους χρήστες να αποφασίσουν να ακολουθήσουν την παραπομπή (link), και να παρακολουθήσουν το video. Το Facebook τους δίνει πλέον την δυνατότητα να έχουν videos «αυτόματης αναπαραγωγής» (auto play), με μόνη προϋπόθεση, τα συγκεκριμένα videos να ανεβαίνουν απευθείας στο Facebook.

Αυτό τείνει να φέρει μεγαλύτερο αφ’ ενός διαφημιστικό μερίδιο στο Facebook, με δεδομένη την προϋπόθεση που αναφέραμε παραπάνω, και αφ’ ετέρου να σπρώξει τις διαφημιστικές εταιρείες να δημιουργήσουν διαφημιστικά videos που θα τραβούν την προσοχή από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναπαραγωγής τους.

Είναι κοινός πλέον τόπος, ότι η διαφήμιση, που διακινείται μέσω του Facebook και ειδικότερα μέσω των videos «αυτόματης αναπαραγωγής», στοχεύει σε πολύ μεγαλυτερο κοινό και αποβλέπει σε αύξηση του μεριδίου αγοράς για τις διαφημιζόμενες εταιρείες. Ήδη τα στατιστικά από διεθνής οργανισμούς, αντικατοπτρίζουν αυτές τις τάσεις της αγοράς. Από το τέλος του 2014, το Facebook τείνει να γίνει ο βασικός φορέας αναπαραγωγής διαφημιστικών videos, χωρίς αυτό να αποκλείει ακόμα το YouTube από τα σχέδια των διαφημιζομένων εταιρειών.

Το μέλλον θα δείξει, αν όλα αυτά θα παγιωθούν ή αν το ανταγωνισμός φέρει καινούργιες ανατροπές.