Καλέστε μας στο: 210 7010075
15
Απρ
2015

Αλλαγή κοστολόγησης διαφημίσεων στο Facebook

Αλλαγή κοστολόγησης διαφημίσεων στο Facebook

Από το Φεβρουάριο του 2015, το Facebook ανακοίνωσε, ότι  προτίθεται να  αλλάξει την κοστολόγηση των διαφημίσεών του.

Πλέον ο διαφημιζόμενος (επαγγελματίας ή εταιρεία) θα καλείται να πληρώσει για τις διαφημήσεις που οι χρήστες είδαν να εμφανίζεται στην οθόνη τους και όχι για αυτές που απλώς υπάρχουν στην σελίδα που επέλεξαν να δούν.

Η λογική πίσω από αυτή την κίνηση είναι απλή «Αν κάποιος δεί πραγματικά μία διαφήμιση, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει πελάτης της διαφημιζόμενης εταιρείας».

Το να υπάρχει απλώς μία διαφήμιση σε μία σελίδα, μπορεί να εξυπηρετεί το Facebook, μιας και τεχνικά είναι απλούστερο στην παρακολούθηση, χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις, δεν είναι όμως ακριβές. Η καινοτομία που προσφέρει πλέον, είναι ότι μπορεί να καταγράψει πότε μία διαφήμιση εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη (από σταθερό υπολογιστή ή κινητές συσκευές), και έτσι να προσφέρει μια δικαιότερη κοστολόγηση στους διαφημιζόμενους.

Αν και η εφαρμογή δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένη, σύντομα το Facebook θα φροντίσει ώστε να είναι σύντομα εφαρμόσιμη σε όλος της το εύρος. Σε συνδυασμό δε, και με την εφαρμογή “About its Ads Relevance Tool”, που ανακοίνωσε πρόσφατα, καθίσταται σαφές ότι το Facebook προσπαθεί να αποδείξει ότι όσα ξοδεύονται σε διαφήμιση μέσω του κοινωνικού δικτύου, αξίζουν στο έπακρο. Αν αυτό θα σημάνει και αύξηση του διαφημιστικού κόστους στο μέλλον, μένει να το δούμε.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/business/news/viewed-impressions