Καλέστε μας στο: 210 7010075
20
Μάι
2015

Ενημερωτικά Δελτία – Λίστες παραληπτών (newsletter)

Ενημερωτικά Δελτία – Λίστες παραληπτών (newsletter)

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος διαδικτυακού marketing είναι το email marketing.

Το email marketing δεν είναι τίποτα περισσότερο από την περιοδική αποστολή ενημερωτικών δελτίων σχετικά με προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές, εκπτώσεις, εκδηλώσεις κ.α. που αφορούν την εταιρεία σας.

Σε επόμενη ανάρτησή μας θα μιλήσουμε και για το περιεχόμενο των emails, αλλά και για την εφαρμογή μέσω τις οποίας γίνεται η αποστολή, καθώς και τα στατιστικά που θα πρέπει να μας παρέχει η εφαρμογή αυτή, ώστε να διαμορφώσετε τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας.

Το email marketing είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσετε την πελατεία σας, καθώς η επικοινωνία είναι άμεση και στοχευμένη. Ένα σωστά σχεδιασμένο ενημερωτικό δελτίο είναι πάντα ευπρόσδεκτο, για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι προέρχεται από μία εταιρεία που είναι ήδη γνωστή σε αυτούς που απευθύνεται και δεύτερον γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα προκύψει η ανάγκη για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία.

Ένα ενημερωτικό δελτίο διατηρεί την εταιρεία σας στην συνείδηση του κοινού σας.

Μία από τις βασικές αρχές μιας σωστής ενημερωτικής καμπάνιας μέσω e-mail, είναι ότι δεν στέλνουμε ΠΟΤΕ ενημέρωση σε ανθρώπους που δεν έχουν αποδεχθεί να δέχονται τις ενημερώσεις μας.

Τρόποι για να δημιουργήσουμε την λίστα των παραληπτών μας υπάρχουν αρκετοί. Ο πρώτος και βασικός είναι να ζητάτε την εγγραφή τους στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας σας μέσω της ιστοσελίδας σας.

Ένας άλλος τρόπος είναι, μέσω των κοινωνικών δικτύων και κυρίως του Facebook. Μέσω της εταιρικής σελίδας (fan page) παραπέμπουμε τους χρήστες στην ιστοσελίδα μας και τους προτέπουμε να εγγραφούν στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Επίσης ένας άλλος τρόπος για να αυξήσουμε την λίστα των παραληπτών είναι μέσω εφαρμογών, παιχνιδιών ή διαγωνισμών στο Facebook ή στην ίδια την ιστοσελίδα (σε ξεχωριστό Landing Page), όπως έχουμε αναλύσει σε παλαιότερη ανάρτησή μας.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ξεκινάμε με βάση την λίστα των παραληπτών που έχουμε στα χέρια μας, είναι εύκολο δημιουργήσουμε μία ευφάνταστη και ενδιαφέρουσα διαφημιστική καμπάνια που θα κοινοποιηθεί μέσω email.Ο σωστός σχεδιασμός των ενημερωτικών δελτίων καθώς και η τακτική αποστολή τους, βοηθούν την εταιρεία σας να διατηρείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παραληπτών της καμπάνια σας. Και φυσικά όσο περισσότεροι γνωρίζουν και μιλούν για την εταιρεία σας, όσο περισσότερο προωθείται η καμπάνια σας από παραλήπτη σε παραλήπτη, τόσο μεγαλώνει η πελατειακή βάση στην οποία απευθύνεστε.

Στην intros.gr έχουμε την εμπειρία να σχεδιάσουμε ένα ελκυστικό ενημερωτικό δελτίο ακριβώς όπως το χρειάζεστε.  Επίσης σας προσφέρουμε την δυνατότητα αποστολής των ενημερωτικών σας δελτίων μέσω της εφαρμογής που η intros.gr σας παρέχει, μιας και μέσω αυτής θα λαμβάνετε αναφορές με στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να τροποποιείτε το ενημερωτικό σας δελτίο, για καλύτερα αποτελέσματα.