Καλέστε μας στο: 210 7010075
25
Μάι
2015

Αλλαγή κριτηρίων κατάταξης ιστοσελίδων από την Google

Αλλαγή κριτηρίων κατάταξης ιστοσελίδων από την Google

Είναι ευρέως γνωστό, ότι τα αποτελέσμα που εμφανίζει η Google, στις όποιες αναζητήσεις των χρηστών, βασίζονται στα κριτήρια που χρησιμοποιεί για να κατατάξει τις ιστοσελίδες που εμφανίζει.

Είναι επίσης γνωστό, ότι ανά τακτά διαστήματα, τα κριτήρια αξιολόγησης αλλάζουν, λαμβάνοντας υπ’ οψιν τις αλλαγές στην συμπεριφορά και τις αναζητήσεις των χρηστών.

Τα τελευταία χρόνια διευρύνεται η χρήση κινητών συσκευών. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και τα tablets τείνουν να αντικαταστήσουν τους σταθερους οικοιακούς υπολογιστές και τα laptops.

Η Google, παρατηρώντας αυτές τις τάσεις στην συμπεριφορά των χρηστών, αποφάσισε να τους προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα, ανακοινώνοντας ότι αλλάζει τα κριτήρια κατάταξης των ιστοσελίδων από τις 21 Απριλίου 2015.


Κριτήριο αξιολόγησης
πλέον θα θεωρείται και η σωστή εμφάνιση της ιστοσελίδας στις κινητές συσκευές. Δείτε τι λέει η Google για το θέμα και "τρέξτε" το Mobile-friendly test, μέσω του παρακάτω link:

https://support.google.com/websearch/answer/6123907?p=mobile_friendly_notification&rd=1

Με άλλα λόγια θα αξιολογούνται θετικά οι ιστοσελίδες που βασίζονται στις αρχές του Responsive Design, και οι ιστοσελίδες που εμπεριέχουν ξεχωριστό mobile version, και θα επιβραβεύονται με μία ετικέτα ότι οι ιστοσελίδες αυτές είναι φιλικές προς τις κινητές συσκευές. Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα ιστοσελίδες μη φιλικές προς τις κινητές συσκευές να αξιολογούνται χαμηλότερα ή να μην εμφανίζονται καθόλου. Το αντίκτυπο στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων θα είναι άμεσο και ίσως και δυσάρεστο. Οι χρήστες σίγουρα θα προτιμήσουν να επισκεφθούν μία ιστοσελίδα από το tablet τους, στην οποία δεν θα πρέπει να αλλάξουν ρυθμίσεις για να δούν το περιεχόμενό της, αλλά θα τους προσφέρεται άμεσα από τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας.

Στην intros.gr πάντοτε εφαρμόζουμε τις αρχές του Responsive Design όταν αναλαμβάνουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μία ιστοσελίδα. Αν η δική σας ιστοσελίδα δεν ανταποκρίνεται στις αρχές του responsive design, ζητήστε μας προσφορά για τον ανασχεδιασμό και την υλοποίησή της.