Καλέστε μας στο: 210 7010075
04
Απρ
2016

Βελτιστοποίηση Εικόνων μιας Ιστοσελίδας

Βελτιστοποίηση Εικόνων μιας Ιστοσελίδας

Ένας παράγοντας που συνήθως παραβλέπεται στην προσπάθεια να βελτιστοποιήσουμε μία ιστοσελίδα για τις μηχανές αναζήτησης, είναι η βελτιστοποίηση των εικόνων που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελιδα.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων, είναι πολύ σημαντική. Μία ιστοσελίδα με πολλές εικόνες μπορεί να μην αξιολογηθεί σωστά γιατί οι εικόνες και οι φωτογραφίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο χρόνος απόκρισης της ιστοσελίδας (ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων από τις μηχανές αναζήτησης).

Από τα πρώτα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε εικόνες και φωτογραφίες είναι ότι θα πρέπει να μετατρέψουμε τα αρχεία των εικόνων και των φωτογραφιών σε αρχεία μικρότερου μεγέθους ώστε να βοηθήσουμε να υπάρχει ταχύτερος χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας. Αυτό το πετυχαίνουμε συνήθως χρησιμοποιώντας εικόνες και φωτογραφίες μικρότερης ανάλυσης. Οι οθόνες των υπολογιστών λειτουργούν με το μοντέλο χρωμάτων RGB(Red-Green-Blue) και εμφανίζουν τις εικόνες με σχετικά χαμηλή ανάλυση (συνήθως 72-75dpi) σε αντίθεση με τους εκτυπωτές όπου χρησιμοποιούν μοντέλο χρωμάτων CMYK (Cyan-Magenda-Yellow-Black) και οι εικόνες πρέπει να έχουν υψηλότερη ανάλυση (στα 300dpi). (Η διαφορά, στα μοντέλα χρωμάτων που χρησιμοποιούνται, βασίζεται στην αρχή ότι «η οθόνη εκπέμπει φως ενώ το χαρτί απορροφά φώς»)

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό, θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα μιάς εικόνας μεγέθους 1000Χ700pixels. Αυτή η εικόνα, σε αυτό το μέγεθος, με την υψηλή ανάλυση του εκτυπωτή (300dpi) θα μας δώσει ένα αρχείο εικόνας μεγέθους 5ΜΒ ενώ η ίδια εικόνα με την ανάλυση των 72dpi δίνει ένα αρχείο 80ΚΒ, και αν την αποθηκεύσετε με επιλογή κατάλληλη για το WEB, τότε για την ίδια εικόνα θα έχετε ένα αρχείο μόλις 15-20ΚΒ.

Tip: Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι φωτογραφίες ή εικόνες τύπου CMYK (η βασική τετραχρωμία του εκτυπωτή) δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν στην οθόνη του υπολογιστή λόγω της διαφοράς μοντέλου χρωμάτων που αυτή χρησιμοποιεί.

Το δεύτερο βασικό βήμα είναι, όταν βάζουμε φωτογραφίες και εικόνες στην ιστοσελίδα μας να φροντίζουμε ώστε να έχουν όνομα αντιπροσωπευτικό και περιεκτικό και να αποφεύγουμε ονόματα όπως image1, photo2 κ.λ.π.

Τέλος σε κάθε φωτογραφία ή εικόνα που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει μία σύντομη και αντιπροσωπευτική περιγραφή. Το πλεονέκτημα που έχουμε είναι ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε άτομα με αισθητηριακές δυσκολίες να αντιληφθούν το περιεχόμενο της εικόνας. Επίσης, βοηθάμε να γίνει ευκολότερο στις μηχανές αναζήτησης να ελέγξουν την συνάφεια της εικόνας με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας από την μιά, και από την άλλη οι μηχανές αναζήτησης θα μπορέσουν να τις εντάξουν στο πρόγραμμα αναζήτησης εικόνων, βοηθώντας την δική σας ιστοσελίδα να αξιολογηθεί καλύτερα.

Στην intros.gr, η βελτιστοποίηση των εικόνων είναι αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης, που η εταιρειά μας προσφέρει στους πελάτες της. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις δικές ανάγκες βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, ή ζητήστε μας προσφορά για την κάλυψη των αναγκών σας.