Καλέστε μας στο: 210 7010075
16
Μαρ
2015

Στρατηγική Διαδικτυακού Marketing

Στρατηγική  Διαδικτυακού Marketing

Επειδή όσο περισσότερες πληροφορίες ψάχνετε στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο μπερδεύεστε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βάλετε σε τάξη όσα διαβάζετε και ακούτε.

Όροι όπως ψηφιακό marketing (digital marketing) & διαδικτυακό marketing (internet marketing) συχνά χρησιμοποιούνται είτε ως ταυτόσημοι όροι, είτε με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να πελαγώνετε.

Το ψηφιακό marketing κατ’ αρχήν είναι αυτό που χρησιμοποιεί οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο συμπεριλαμβανομένων και του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης για να περάσει το όποιο μήνυμα στους καταναλωτές/χρήστες.

Κομμάτι του ψηφιακού marketing είναι το διαδικτυακό marketing (internet marketing). Είναι το κομμάτι αυτό που χρησιμοποιεί τα online κανάλια επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να μας δίνει την δυνατότητα να πλησιάσουμε τους καταναλωτές/χρήστες, πιο στοχευμένα, στον χρόνο που αυτοί επιθυμούν και κυρίως αποδοτικότερα.

To marketing έχει μία βασική αρχή, είτε αυτή εφαρμόζεται με κλασσικές μεθόδους (φυλλάδια, αφίσες κ.α.), είτε με τα νέα μέσα (ιστοσελίδες, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.). Μέσω τoυ marketing, πρέπει να τραβήξουμε την προσοχή του καταναλωτή/χρήστη, πρέπει να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον, πρέπει να ενσταλάξουμε την επιθυμία και τέλος πρέπει να πείσουμε τον καταναλωτή/χρήστη να δράσει (να αγοράσει).

Βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη στρατηγική internet marketing, είναι ο υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμός, και τη άρτια τεχνικά και τεχνολογικά υλοποίηση της ιστοσελίδας σας. Αυτή θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει την επιθυμία στον πελάτη, για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, και αυτή θα τον πείσει τελικά να σας προτιμήσει.

Αν οι απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα είναι ΝΑΙ ανεπιφύλακτα, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας μοιάζει με ένα καλοφτιαγμένο, από άποψη εικόνας και περιεχομένου, μαγαζί και μάλιστα κεντρικό. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν θα πρέπει να σας καλύψει και να επαναπαυθείτε. Μία επιχείρηση όσο καλά και να είναι στημένη και να λειτουργεί, έχει ανάγκη από διαφήμιση. Πρέπει να την γνωρίσει ευρύτερα ο κόσμος και να αρχίσει να μιλά γι’ αυτήν.

Για να το πετύχουμε θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα προωθητικά εργαλεία που μας δίνει το internet όπως το Facebook, το twitter, το email κ.α. για να μεγιστοποιήσουμε το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και επομένως και την πιθανή πελατεία σας.

Σε επόμενα posts θα αναφερθούμε αναλυτικά σε συνδυαστικές ενέργειες επικοινωνίας στα παραπάνω δίκτυα, ώστε να δούμε και με παραδείγματα πως όλα τα παραπάνω υλοποιούνται.

Χρησιμοποιώντας την φόρμα «Ζητήστε μας προσφορά», μπορείτε να μας ζητήσετε προσφορά για την δική σας στρατηγική Διαδικτυακού Marketing, ή να μας ζητήσετε διευκρινήσεις για τις απορίες σας.