Καλέστε μας στο: 210 7010075
26
Μαρ
2015

Google Analytics - Αναφορές που παρέχει η εφαρμογή

Google Analytics - Αναφορές που παρέχει η εφαρμογή

Όπως έχουμε ήδη πει, σε προηγούμενη ανάρτησή μας η εφαρμογή Google Analytics, όταν συνδεθεί με την ιστοσελίδα μας, μας προσφέρει πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας.

Για μεγαλύτερη διευκόλυνσή μας, η εφαρμογή προσφέρει τις πληροφορίες κατηγοριοποιημένες. Έτσι, οι πληροφορίες που μας δίνει το Google Analytics χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες: 

  • Real time  
  • Κοινό  
  • Απόκτηση  
  • Συμπεριφορά  
  • Μετατροπές

Στοιχεία σε πραγματικό χρόνο (Real Time)

Σε πραγματικό χρόνο, την συγκεκριμένη δηλαδή στιγμή που ελέγχουμε, πόσοι χρήστες είναι στην ιστοσελίδα, ποιές επιμέρους σελίδες βλέπουν, τα γεωγραφικά τους στοιχεία, καθώς και με ποιές λέξεις κλειδιά έφτασαν στην ιστοσελίδα ή από ποιές ιστοσελίδες έκαναν παραπομπή.

Όπως και ο τίτλος του παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για το Κοινό που επισκέφθηκε την σελίδα μας.

Αναλυτικότερα, στην κατηγορία «Κοινό» η εφαρμογή μας προσφέρει είτε συγκεντρωτικά είτε αναλυτικά, δημογραφικά στοιχεία (ηλικία, φύλο), ενδιαφέροντα των χρηστών, γεωγραφικά στοιχεία (όπως γλώσσα και τοποθεσία), αν πρόκειται για νέους χρήστες ή επανερχόμενους κ.α.

Από πού μας ήρθαν.

Στην κατηγορία «Απόκτηση», παίρνουμε στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα, τι μηχάνημα χρησιμοποιούν (desktop, tablet, κινητό τηλέφωνο). Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και αναφορές για το αν υπήρξε απευθείας πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας, αν την επισκέφτηκαν οι χρήστες μέσω παραπομπής από άλλη ιστοσελίδα, ή αν έγινε αναζήτηση βάση λέξεων κλειδιών, αν επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα μέσω Facebook, ή μέσω κάποιας διαφημιστικής καμπάνιας στο Google.

Πώς συμπεριφέρθηκαν οι χρήστες – ποιές σελίδες είδαν και από ποιές έφυγαν!

Στην κατηγορία «Συμπεριφορά» μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες σχετικά με το ποιές από τις σελίδες της ιστοσελίδας μας επισκέφθηκαν οι χρήστες, πόσο χρόνο δαπάνησαν στην κάθε σελίδα και άλλα χρήσιμα στοιχεία που βοηθούν, αφού έχουμε εξασφαλίσει τον ελκυστικό σχεδιασμό της ιστοσελίδας, να διαμορφωθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας με ελκυστικότερο τρόπο ώστε να καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες των χρηστών. 

Μετατροπές

Στην κατηγορία «Μετατροπές» η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα να τεθούν στόχοι για την επισκεψιμότητα της σελίδας και να μελετηθεί η επίτευξη ή μη των στόχων.

Για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία του μας δίνει η εφαρμογή Google Analytics και να προσφέρουμε αυτό που πραγματικά ζητά το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, η συμβολή των επαγγελματιών είναι απαραίτητη. Είτε έχετε ήδη την δική σας ιστοσελίδα και θέλετε να την βελτιστοποιήσετε για τις μηχανές αναζήτησης και με την χρήση της εφαρμογής Google Analytics, είτε τώρα σκέπτεστε να κάνετε πραγματικότητα την διαδικτυακή σας επιχείρηση, ζητήστε μας προσφορά ή επικοινωνήστε μαζί μας για όποια απορία σας.