Καλέστε μας στο: 210 7010075
02
Απρ
2015

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Facebook

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Facebook

Σήμερα πλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μας δίνουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε την αμεσότητά τους και την αλληλεπίδραση των χρηστών τους. Το δημοφιλέστερο μέσo κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμα το Facebook, αντικείμενο της σημερινής μας ανάρτησης.

Η δομή του και ο σχεδιασμός του Facebook βασίζεται στα «likes», σε αυτό που οι διαφημιστές ονομάζουν «φαινόμενο χιονοστοιβάδας» ή αγγλικά, που ευρέως ακούγεται, «triggering event».

Τί εννοούμε με αυτούς τους όρους;

Με λίγα λόγια, κάθε like που γίνεται, από οποιοδήποτε χρήστη, γίνεται γνωστό (διαδίδεται) σε όλους τους φίλους του. Εμφανίζεται άμεσα στο newsfeed του κάθε «φίλου», όπως όλες οι τρέχουσες ενημερώσεις.

Από στατιστικές έχει παρατηρηθεί ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό (που αγγίζει και το 90%) των φίλων του, θα τους προξενήσει το ενδιαφέρον να δούν και αυτοί τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον φίλο τους και πιθανόν να κάνουν με την σειρά τους like. Είναι φυσικό, όσο εξαπλώνεται η πληροφορία να μειώνεται το αντίστοιχο ποσοστό εξάπλωσης, όμως ηδη έχει πλησιάσει αν όχι ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους.

Είναι απόλυτα κατανοητό και αυτονόητο ότι ένα ενδιαφέρων post στην σελίδα σας στο Facebook μπορεί να διαδώσει τάχιστα την πληροφορία που εμπεριέχει αλλά και το προφίλ της επιχείρησής σας ταυτόχρονα (awareness).

Η σελίδα σας στο Facebook δεν πρέπει να είναι απλά .....μία σελίδα!!

Θα πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένη ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Θα πρέπει να σχεδιαστεί με τον ίδιο επαγγελματικό τρόπο που είναι σχεδιασμένη όλη η εταιρική σας παρουσία. Το λογότυπό σας θα πρέπει να βρίσκεται σε συγκεκριμμένο σημείο ώστε να εμφανίζεται σε κάθε ανάρτησή σας. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει, σύντομη και περιεκτική περιγραφή της δραστηριότητάς σας. Έτσι θα είστε σε θέση να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο βαθμό την δυνατότητα της αναγνώρισης που προσφέρει απλόχερα το Facebook.

Η χρήση του Facebook μας δίνει την δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε τάχιστα την εταιρεία σας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Σε επόμενη ανάρτησή μας στο blog μας, θα μιλήσουμε για τις εφαρμογές στο Facebook, που υλοποιούμε στην intros.gr, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

Αν λοιπόν είστε έτοιμοι να επενδύσετε στην προβολή της εταιρείας σας μέσω του Facebook, ζητήστε μας σήμερα προσφορά ή επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε τις ιδέες σας.